El rugbi una eina per l’EF.

Amb la d’avui son 4 les edicions de la trobada intercentres de rugbi, i moltes son les reflexions i comentaris que se’n han fet en aquest temps:

RECULL DEL QUE S’HA DIT FINS ARA (edicions anteriors).

Una primera satisfacció d’aquesta 4a trobada és que es mantenen moltes de les afirmacions que s’han fet a les edicions anteriors.

Una de les reflexions fetes però s’ha modificat: hem parlat en el passat de la contaminació de competitivitat i manca d’esportivitat, que pateix l’esport de base i que patim fins i tot a l’EF. Sense poder afirmar que aquesta contaminació ha desaparegut, en aquesta 4a edició he constatat que s’ha reduït i aquesta és una magnífica noticia ( potser la trobada és un reducte, però es motiu de satisfacció ). El mèrit d’aquest canvi és compartit, per una part els organitzadors no hem deixat de predicar ( al desert deia en algun escrit ) i de buscar enginyosament com fer arribar el missatge. I molt important, per altra part i millor que mai, tots els participants s’han aplicat de forma molt esportiva, exemplar diria.

 

La lectura d’una breu declaració d’intencions, els constants passadissos, mostra de respecte i independentment del resultat o les friccions,  i la macro haka final de germanor son la mostra del fair play viscut.

Cada trobada ha tingut un tret diferencial. La 1a va ser l’estrena, la novetat, la 2a va ser molt televisiva i va tenir gran repercussió comarcal, a la 3a es va consolidar el projecte i va iniciar-se el camí de la mescla, de la combinació de grups per anar més enllà de l’enfrontament típic.

Aquesta 4a edició serà recordada ( per nosaltres, els organitzadors ) per l’arriscada i complicada aposta pel rugbi mixt, aquí en teniu una mostra:

DSCN4631DSCN4640DSCN4654

DSCN4627

Ja sigui durant el joc obert i espontani, a les explicacions i arbitratges, com a les jugades estàtiques (touche i melee). El rugbi en versió mixta ha estat un éxit i un gran encert (que hem hagut d’ordenar i regular per mitjà d’un nou reglament) sobretot per reforçar l’esperit de les trobades.

NORMES DEL RUGBI COLE MIXT versió 2018

Ja en clau canareva aquesta 4a edició ha mostrat dues cares d’una mateixa moneda.

Ja a les sessions al centre amb el rugbi com a tema ( també a altres continguts ) s’ha fet visible un gran contrast, no d’habilitat o capacitat que son: normals, respectables i comprensibles, sinó d’implicació i dedicació a l’aula. Com és lògic, aquest fet és avaluable i tindrà el seu recorregut. En relació a la trobada aquest contrast d’actitud va motivar la pràctica suspensió de la nostra participació ( per manca de compromís, motivació, seriositat, etc… ) que finalment,  i ara puc dir afortunadament, no es va produir. Això si va reduir la nostra participació als 15 alumnes desplaçats a La Sénia.

15 alumnes que més enllà de resultats, anotacions, estratègies i accions concretes, no han decebut a ningú i han estat excel·lents en tots els aspectes: al camp, com a companys, als canvis, a la haka, als partits barrejats … Per això parlava abans de contrast i per això afortunadament hem participat. HO MEREIXIEN !!! i han respost.

 

Excel·lent escalfament, bona actitud, generosos amb l’esforç i magnific ambient. No se’ls pot demanar més als 15.

NO HO HEM PARLAT, PERÒ SEGUINT LA TRADICIÓ EL PROPER ANY US ESPEREM A ALCANAR. ESPEREM CONSOLIDAR EL PROJECTE I JA ESTEM PENSANT COM POT EVOLUCIONAR I MILLORAR.

Finalment, a part d’agrair a Joan i a Miquel la seva implicació i dedicació, no puc deixar de fer una menció ( que ells comprendran perfectament ) aquest n’és el moment:

1

El passat estiu i en el marc d’un curs d’estiu a l’UJI en el que vam presentar la trobada a altres professionals, vam rebre una proposta / un repte: Paco Orts una autoritat en matèria d’esport i drets i en esport i gènere, com a ponent al curs quan va conèixer la nostra trobada ens va enplaçar a explorar una trobada veritablement mixta a tots els nivells. Nosaltres vam acceptar el repte i …

Ara acabada la 4a edició podem dir: Paco gràcies pel repte i objectiu aconseguit.

Anuncis

5 pensaments sobre “El rugbi una eina per l’EF.

 1. Clar que si, sempre em d’anar cap endavant i progressant cap a una millor forma de que els alumnes puguin aprofitar les experiències d’una millor manera, aixi com la nostra satisfacció com a docents.

  M'agrada

 2. Ꮋaving read this Ӏ believed it was extremеly informative.
  I appreciate you takіng the time andd energy to put this information togеther.
  I once aggain fid myself spendіng a lot of time both readіng and leaving comments.

  But so ᴡhat, it was syill worth it! https://bandarqterpopuler.tumblr.com/post/174669492560/bcaqq-bandarq-online-poker-capsa-online

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s