L’EF a l’aigua per un dia.

CRÒNICA I REFLEXIÓ DEL FINAL DEL TEMA RISCS, LESIONS I 1rs AUXILIS AL CEM.

11

Tot la vida està plena de clarobscurs, en analitzar i valorar una activitat com aquesta ens trobem amb multitud de matisos.

Començaré pels clars ja que la immediatesa del final de l’activitat em porta a veure les parts positives.

 • Poder, a més d’exposar un determinat tema a l’aula, dur-lo a la pràctica en situació real no te preu i és el que hem fet. Recomano a tothom que ho intenti.
 • En línia amb el punt anterior, sortir i aplicar el que cada dia i a cada hora fem al centre (en aquest cas en relació a un tema determinat) és l’objectiu: la competència. I excepte alguna lamentable excepció ha estat positiu.
 • El fet de poder complementar les sessions d’EF amb activitats al medi aquàtic no està a l’abast de tothom, i hem estat uns privilegiats de poder ampliar la nostra vivència motriu a un altre àmbit (en tema aquàtic s’ha vist que fa molta falta).

 

 • Aquest fet, activitats noves, no habituals han suposat un sobreesforç important per alguns i s’ha de dir que el grup ha donat la talla, han respost com s’esperava. Alguns a les hores posteriors ho notaran, però és normal. Llàstima que no pugui ser més habitual.

dscn5908

 • Hi ha aspectes no directament relacionats amb l’activitat que crec que cal valorar i fins i tot destacar, ja que a la vida i no sols a l’EF son de vital importància. Parlo del cos propi i aliè (que ha estat a la vista) del respecte a la diferència, de l’acceptació de cadascú com és, més enllà del rendiment o l’habilitat.
 • Ha estat un plaer i un privilegi poder dur a terme una activitat purament acadèmica fora del marc del centre i en aquest cas poder disposar d’unes magnifiques instal·lacions. Ha estat gràcies a les gestions de Jordi Bort i a l’excepcional acollida del personal del CEM: Edu i Axel.

A pesar de l’optimisme i la positivitat del moment no puc (crec que és la meva obligació) oblidar les ombres, que també les hi ha hagut. Be, no en la presència física sinó més aviat en la seva absència.

 • En horari escolar, a una activitat curricular i per tant gratuïta, que serà avaluable ja que dona una mesura real de la competència en un determinat tema o àmbit. Comptar amb una participació del 65 % és inadmissible.

 

 • Com a promotor de l’activitat m’he de preguntar, i ho faig en veu alta, quina és la raó d’aquest grau d’absentisme.
  • Una repentina i molt localitzada “passera” de grip, de la que hores després de l’activitat no tinc coneixement ?
  • Potser sigui la manca de confiança en un mateix d’alguns davant d’un repte, d’una activitat diferent ? Si fos el cas competència d’aprendre a aprendre, no assolida. O en tot cas una ocasió desaprofitada.
  • O el motiu podria ser, una greu manca d’autoestima en relació al propi cos, que es pot resumir com a vergonya, a l’extrem de faltar injustificadament una jornada escolar.

Sigui quina sigui la resposta més enllà de l’obligatorietat deixar passar una oportunitat com aquesta (que ha tingut el seu procés) és una verdadera llàstima, i no és més que una opinió. Que com a promotor de l’activitat crec que he d’exposar.

I que si arriba a algun responsable de justificar les absències crec que hauria de conèixer.

Per tornar als clars, poder tancar el tema riscs, lesions i 1rs auxilis amb una experiència com aquesta és un valor afegit a les sessions del centre i a la informació / formació en relació al tema. Si a més en compta amb la col·laboració del responsable del cicle de formació de tècnics de salvament i socorrisme de l’Institut de Tecnificació d’Amposta encara ho és més  ja que l’activitat a més és orientadora, i aquest ha estat el paper de Max Grau a qui agraïm la seva proposta i assistència.

 

FINALMENT, TOT I ELS CLAROBSCURS DESCRITS, ENS PLANTEJEM MOLT SERIOSAMENT LA CONTINUITAT DE L’ACTIVITAT A MÉS DE LA SEVA EXTENSIÓ I ACONSELLARIA A TOTHOM QUE EN LA MESURA DE LES POSSIBILITATS (no sempre és fàcil) INTENTÉS DUR-LA A TERME.

Anuncis

Un pensament sobre “L’EF a l’aigua per un dia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s