ÈXIT ESPORTIU = ÈXIT SOCIAL !!!

Passa sovint que l’arribada d’una noticia enllaça o en recorda una d’anterior. En aquest cas però la retroacció és múltiple ja que, després de llegir-lo i revisant escrits, m’he adonat que una cosa porta a l’altra. De forma que l’article original adquireix major transcendència, si és que per si sol no en tenia prou.

https://www.marca.com/primera-plana/2021/04/03/605ce26f22601dc6328b45c4.html?fbclid=IwAR21_Y5fYMv-vFUjIsPp2p3Prby60hEc6WKYfdWLib-MXbqqlOdYVOf1P10

La primera de les relacions és obvia. La comparació el model noruec amb el nostre. Això és pot fer gràcies a un text i una entrada del 2016, aquestes:

https://www.vozpopuli.com/deportes/jjoo-rio_2016-juegos_olimpicos-rafael_nadal-mireia_belmonte-rafa_nadal_0_942505763.html

https://educaciofisicapep.wordpress.com/2016/08/11/perdidos-en-rio-de-perdidos-al-rio/

Tractant-se de Noruega, i relatant una experiència personal, un any després i a partir d’altres consideracions va aflorar de nou el tema del model esportiu i en aquell moment en relació a la vivència de l’activitat física entre la població. Pot semblar allunyat però una cosa porta a una altra…

https://educaciofisicapep.wordpress.com/2017/08/20/esport-i-viatge/

La darrera relació està relacionada amb l’expressió de la capçalera de la notícia: «disfrutando». Aquesta expressió m’ha recordat el famós sortiu i disfruteu de Johan Cruyff de 1992. Tot i que aparentment pugui semblar pura anècdota, al igual que l’expressió original que amagava un fons més profund. El «disfrutando» entronca directament l’esport, la seva iniciació i els èxits resultants amb l’EF, i per extensió amb una manera d’entendre’ls.

https://educaciofisicapep.wordpress.com/2016/10/22/sortiu-i-disfruteu/

Finalment aquesta idea, aquesta filosofia és el nexe d’unió de cada una de les variables relacionades i el que veritablement importa. L’èxit esportiu és el reclam (de fet és el que motiva l’article), el model i els beneficis personals i socials que comporta, són la veritable raó (de fons per al periodista) de ser per als professionals.

EL MODEL EXISTEIX, ELS RESULTATS EN TOTS EN VESSANTS SÓN CONSTATABLES. ÚNICAMENT CAL CREURE EN EL MODEL, CRITERI, I AIXÒ SI UNA BONA DOSI DE PACIÈNCIA.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s