La libreta. Llegiu-lo

Que Xesco te coses a dir no és cap secret, els que el seguim ho sabem de fa temps. Sorprèn en aquesta ocasió el format escollit, com de fet ja ho adverteix al pròleg:

En relació a aquesta part encara recordo una conversa prèvia a la publicació (mentre s’estava coent), en la que coneixent el tema vaig comentar/preguntar: qui dels molts, influents i mediàtics coneguts teus farà el pròleg ?

La resposta va ser ràpida i plena de convicció, ara que el tinc a les mans ho he entès: queden serrells, però el pròleg i la seva intenció el tinc més que clar.

I en resposta al pròleg, he de confessar que jo he fet una lectura en clau «profe», però te raó l’autor ja que més enllà de la meva he detectat altres i diverses lectures.

Per exemple, si feu la prova i llegiu únicament la llibreta trobareu el Xesco clàssic, d’anteriors publicacions. En canvi si llegiu només la historia d’en Pol apareix a un autor diferent (no se per quina versió va…)

És d’aquesta versió que m’ha cridat poderosament l’atenció, al meu nivell de lectura, la pàgina 85:

Perquè en clau «profe» i sobretot per les frases remarcades m’han vingut al cap algunes situacions, molts casos i fins i tot noms concrets, en positiu i també en negatiu. Anna, Elena, Edgar o Berta, per la part del fets però també: Alexandra, Josep, Ian o Noa pel que fa a les paraules, que després no és concreten.

Finalment, i en la lectura pedagògica personal, un darrer destacat per tancar la recomanació de lectura (en la clau que vulgueu):

Cada feina, cada tasca està pensada, planificada per a l’alumnat amb un objectiu concret. Però a vegades com és el cas, una tasca va més enllà i pot adquirir una dimensió insospitada. La clau a més del moment i la situació puntual, en paraules que potser faria servir Xesco és: l’actitud.

BON ESTIU I BONA LECTURA.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s